En inspirerade mötesplats där vi tillsammans skapar en bättre framtid. Vi möts med framtidstro, förespråkar samarbete, föder nya företagsidéer, peppar varandra och tar ansvar för att vår region skall vara den mest livskraftiga och lockande platsen att bo på. Det är här vi förändrar världen, ett steg i taget.

Läs mer

Glada fotbollstjejer kommer en efter en till träningen i allaktivitetsarenan i Ingå. Det speciella är att en del kommer från Ekenäs, andra från Ingå och tillsammans bildar tjejerna laget EIF YJ, som under säsongen kommer att spela sina hemmamatcher både i Ekenäs och Ingå.

Läs mer

Viljan att skapa förutsättningar för unga spelare att utvecklas konkretiseras i form av ett unikt samarbete mellan fyra föreningar i Västnyland. Denna säsong spelar åtta juniorlag i EIF:s färger med spelare från hela regionen i sina led. På sikt ser många att detta är den enda vägen att gå.

Läs mer

Oavsett om det gäller en hund som rymt eller en familj som önskar sig en söt liten kattunge, är det oftast Skeppsdal i Barösund som nämns som lösningen. Runt kaffebordet, och i form av tips på sociala medier, är hemmet för hittedjur bekant runt om i Västnyland, nästan som regionens egen Noaks ark.

Läs mer

Du har antagligen hört talas om Place2Go. Oavsett om du är företagare, privatperson eller föreningsaktiv i Hangö, Raseborg eller Ingå lönar det sig att läsa våra 10+1 frågor och svar, så vet du när, och hur, du bäst har nytta av Place2Go.

Läs mer

Talang eller tur existerar inte - framgång kommer genom hårt arbete. Det mottot står högst på musikduon Sam Zimons webbsida. Nu har de målmedvetna Ingåkillarna nått två av sina mål; ett eget skivbolag Colla Records och att livnära sig på musik. Det tredje målet återstår, nämligen att uppträda på Madison Square Garden i New York.

Läs mer

Vill du bli piggare, friskare och lite mer avstressad? Att vinterbada beskrivs som rena hälsokuren och den omedelbara känslan av välmående som följer efter ett dopp kan rentav vara beroendeframkallande. Kanske det är dags att inleda det nya året med en ny hobby?

Läs mer

Lyckade möten kan se ut på olika sätt, men gemensamt för alla är att deltagarna trivs. En inspirerande miljö lockar till kreativt tänkande. I Västnyland finns det flera underbara miljöer där du kan hålla ditt möte, vi presenterar fyra fantastiska alternativ till mötesplats. Kanske du i höst bokar möte på ett ställe du inte besökt förut?

Läs mer

Nu om någonsin ligger det i tiden att återanvända och återbruka. Det finns inget trendigare än att köpa second hand; inreda genom att retuna grejer i gedigna material och bygga nytt av gammalt. Ta steget och bli klimatsmart i år. I Västnyland kan du fynda på otaliga loppisar, här har du listan som hjälper dig komma igång!

Läs mer

Nu är det dags att samla ihop dina vänner, ta med era mobiltelefoner och bege er ut i den västnyländska naturen för att prova frågesportsspelet Vevi. I motsats till vad du kanske tror är detta spel faktiskt ämnat för precis alla, och vi kan lova att du får mäta din lokalkunskap på ett roligt sätt på vägen. Det är lite som Trivial Pursuit men det handlar om Västnyland.

Läs mer