• Storleken på Ingå centrum är praktisk med tanke på långväga gäster. Det är bara att vika in från stamvägen och köra rakt, ända tills man är framme. Christina Bäckström, Laserhuset
inga 01
inga 02
inga 03

Ingå centrum

Ingå centrum är naturskönt beläget invid havet och är den självskrivna platsen för dig som söker tjänster och service. Här samsas småskalighet med hög mysfaktor. Ta en sväng till kyrkbyn och du hittar all den service du behöver, från bibliotek till mysiga caféer, lunchrestauranger och gym. Sommartid lockar terrasser och caféer till skön samvaro invid den livliga småbåtshamnen och det glittrande havet.

Miljön i kyrkbyn präglas av den medeltida gråstenskyrkan som stolt står mitt i byn och tillägnats sjöfararnas skyddshelgon, Sankt Nikolaus. Endast en kort promenad från affärsstråket finns Gammelgården, ett traditionellt hembygdsmuseum med vackra rödmålade hus. En fin hundpark och ett utegym för människor inspirerar till rörelse mitt i byn.

Utöver själva kyrkbyn består Ingå av flera andra intressanta byar med stark särprägel och egen identitet. Byarna är belägna i alla fyra väderstreck, så gör dig redo för en upptäcktsfärd!

Story
Älskade robotgräsklippare - våra nya familjemedlemmar

Har du funderat på hur livet skulle se ut med en robotgräsklippare i huset? Då skall du läsa om Shaun the Sheep, Nöpöläinen och Astrid, historien om tre robotgräsklippare som bor med sina familjer på olika håll i Raseborg. Det handlar om grönt gräs, tuffa arbetsförhållanden och livet som älskad familjemedlem.

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
Artikel
Unga företagare vidareutvecklar Lill-Breds
Slider
Vad är Place2Go och varför är det bra för mig?
Slider