• Storleken på Ingå centrum är praktisk med tanke på långväga gäster. Det är bara att vika in från stamvägen och köra rakt, ända tills man är framme. Christina Bäckström, Laserhuset
inga 01
inga 02
inga 03

Ingå centrum

Ingå centrum är naturskönt beläget invid havet och är den självskrivna platsen för dig som söker tjänster och service. Här samsas småskalighet med hög mysfaktor. Ta en sväng till kyrkbyn och du hittar all den service du behöver, från bibliotek till mysiga caféer, lunchrestauranger och gym. Sommartid lockar terrasser och caféer till skön samvaro invid den livliga småbåtshamnen och det glittrande havet.

Miljön i kyrkbyn präglas av den medeltida gråstenskyrkan som stolt står mitt i byn och tillägnats sjöfararnas skyddshelgon, Sankt Nikolaus. Endast en kort promenad från affärsstråket finns Gammelgården, ett traditionellt hembygdsmuseum med vackra rödmålade hus. En fin hundpark och ett utegym för människor inspirerar till rörelse mitt i byn.

Utöver själva kyrkbyn består Ingå av flera andra intressanta byar med stark särprägel och egen identitet. Byarna är belägna i alla fyra väderstreck, så gör dig redo för en upptäcktsfärd!

Story
Karamellfabriken i ladugården succé från start

Lokalproducerade karameller tillverkade i Ingå har varit en succé från start. De välsmakande karamellerna med smak av indiansalmiak, citron, apelsin och pepparmint har tagits emot med stolthet i Västnyland. Nu står Caramilla inför ett vägskäl; bibehålla småskaligheten eller erövra hela landet?

Slider
Inspirationsstoryn & nyheter! Vi träffar och intervjuar kreativa eldsjälar, profiler och annorlunda aktörer som inspirerar oss alla. Dessutom trender och nyheter på orten.
Artikel
Unga företagare vidareutvecklar Lill-Breds
Slider
Vad är Place2Go och varför är det bra för mig?
Slider